1 Verwarm de oven voor tot 220 øC. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Schep de ui erdoor. Voeg een snufje zeezout toe en bak de ui 6 min. zonder te kleuren. Schep de ui op een bord.
2 Schenk de laatste 2 el olijfolie in de pan. Bak de boerenkool in 8-10 min. zacht en gaar; voeg eventueel na 4 min. een scheutje water toe. Voeg de knoflook en de gebakken ui toe en bak nog 3-5 min. Voeg peper en extra zeezout naar smaak toe.
3 Rol het pizzadeeg uit en leg op de bakplaat. Rol het deeg naar wens iets dunner uit. Bestrijk de bodem met de crème fraîche. Verdeel er achtereenvolgens de boerenkool, de bacon, de mozzarella en de Parmezaanse kaas over.
4 Bak de pizza in de voorverwarmde oven in 15 min. bruin en gaar. Snijd de pizza in stukken en serveer.
Plaatpizza met boerenkool en bacon is een recept van Jumbo