1 Boen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers de vrucht uit. Breng het water met de suiker, de limoenrasp en het -sap, het vanillestokje en de kaneelstokjes aan de kook.
2 Schil intussen de handperen. Halveer de peren in de lengte en verwijder het klokhuis. Leg de peren in de siroop, tot deze net bedekt zijn. Voeg indien nodig extra water toe. Dek de pan af met keukenpapier en pocheer (net niet koken!) de peren in 60 min. gaar. De peren zien dan een beetje glazig.
3 Maak intussen de chocoladesaus: breng de slagroom met de koffie tegen de kook aan. Voeg de chocolade toe en laat op laag vuur in de warme room smelten. Roer regelmatig.
4 Verdeel de peren warm of op kamertemperatuur over de borden. Schep er een bol roomijs bij en schenk de chocoladesaus erover. Lekker met een toef slagroom!
Poire belle Hélène is een recept van Jumbo