1 Verwarm de oven voor tot 200 °C. Vet de ovenschaal in met de olie en leg de paddenstoelen met de bolle kant naar boven erin. Bestrijk de bovenkanten met een beetje olie en bestrooien het naar smaak met zout en peper. Bak ze ca. 10 min. in de voorverwarmde oven.
2 Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de sjalot ca. 3 min. op een laag vuur. Bestrooi met de oregano. Voeg de peen toe en bak de blokjes ca. 10 min. mee. Schep de abrikozen erdoor. Schenk de gembersiroop erbij. Breng het op smaak met zout en peper.
3 Neem de paddenstoelen uit de oven en keer ze voorzichtig. Verdeel het wortelmengsel erover en bestrooi met de noten. Zet de portobello’s nog ca. 10 min. de oven.
4 Kook ondertussen de zoete aardappel met een snufje zout in ca. 10 min. gaar. Giet ze boven een kom af en bewaar het kookvocht. Mix met de staafmixer de zoete aardappel met de melk en zo veel kookvocht als nodig tot zachte puree. Schep de puree op de boreden en leg de portobello’s erbij.
Portobello gevuld met puree van zoete aardappel is een recept van Jumbo
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree