1 Verwarm de oven voor tot 200 °C. Snijd de aardappelen en knolselderij in gelijke stukken. Kook ze met de knoflook in ruim water met zout in 20 min. gaar.
2 Leg intussen de portobello’s op de bolle kant in de ovenschaal of op de bakplaat. Bestrooi met zout en peper en druppel er 1 el olijfolie over. Schuif de schaal in het midden van de oven en bak in ca. 20 min. gaar.
3 Giet de aardappelen met de knolselderij af. Zet de pan terug op laag vuur en stoom de aardappelen en knolselderij in 30 sec. droog. Voeg de melk en 2 el olijfolie toe en stamp fijn. Voeg zout en peper naar smaak toe. Houd op laag vuur warm.
4 Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak de paddenstoelen in 4 min. goudbruin en gaar. Schep de paddenstoelen op de portobello’s en houd nog kort warm in de oven.
5 Verdeel de portobello’s met de knoflookpuree over 4 borden. Garneer met de rucola en bestrooi met peper naar smaak.
Portobello gevuld met voorjaarspaddenstoelen en rucola is een recept van Jumbo