1 Verwarm de oven voor tot 180 °C. Smelt in een (soep)pan de boter. Fruit de ui 5 min. zonder deze te laten kleuren. Voeg de prei en de aardappel toe en bak 3 min. mee.
2 Voeg de bouillon toe. Vul de lege pot van de kippenbouillon met water en schenk dit bij de bouillon. Breng de soep aan de kook. Draai het vuur laag en kook de soep 15 min. zachtjes. Leg intussen het brood op de bakplaat. Besmeer elke plak met de kaas. Bak het brood in de voorverwarmde oven in 10 min. goudbruin en krokant.
3 Voeg de slagroom aan de soep toe en verwarm nog 5 min. zonder te laten koken.
4 Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in kleine kopjes, glazen of kommen en serveer met de kaascroutons.
Preisoep met lange kaascroutons is een recept van Jumbo