1 Bereid de quinoamix volgens aanwijzingen op de verpakking.
2 Verwijder het loof van de bospeen. Schil de wortels met een dunschiller en snijd ze in schuine plakken. Snijd de bosuitjes in ringetjes en houd het witte en groene deel apart.
3 Verhit de helft van de olie in een hapjespan en roerbak de wortels 2 min. Voeg het citroensap en 5 el water toe, leg een deksel op de pan en stoof de wortels in ca. 6 min. beetgaar. Voeg na 5 min. de witte delen van de bosuitjes toe en stoof ze 1 min. mee.
4 Schep in een kom de quinoa, gestoofde wortel met stoofvocht en bosuitjes, de paprika, de rest van de bosui en peper naar smaak door elkaar. Verdeel de salade over borden en laat afkoelen tot het lauwwarm is.
5 Bestrijk intussen de kipfilet met de resterende olie. Bestrooi met kaneel en zout naar smaak. Verhit een grillpan en rooster de kip in ca. 5 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Verdeel de gegrilde kip over de salade en bestrooi met de munt.
Quinoasalade met bospeen en gegrilde kip is een recept van Jumbo