1 Kook de wijn en sjalot in een steelpan ca. 5 min., tot bijna al het vocht verdampt is. Voeg de slagroom toe en breng het opnieuw aan de kook. Kook de saus ca. 5 min. Draai het vuur uit en roer met een garde de helft van de boter erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
2 Snijd of breek ca. 2 cm van de onderkant van de asperges af. Snijd de asperges in schuine reepjes van een halve cm. Verhit de helft van de overgebleven boter in een koekenpan. Voeg de asperges en suiker toe en bak ze in ca. 10 min. op hoog vuur lichtbruin en krokant. Breng op smaak met zout en peper.
3 Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan. Bestrooi de vis met zout en peper naar smaak. Bak ca. 3 min. op één kant, draai de vis om met een spatel en bak de andere kant nog 2 min. of tot de vis gaar is.
4 Verdeel de asperges over de borden, leg de vis erbij en serveer met de romige wijnsaus.
Regenboogforel filet met witte wijnsaus en Hollandse asperges is een recept van Jumbo