1 Breng de schenkels met het koude water zachtjes aan de kook. Laat de bouillon ca. 1 uur zachtjes koken. Schep met een schuimspaan regelmatig het schuim van de zachtjes kokende bouillon.
2 Bewaar de bloemkool en de spruitjes en snijd ¾ van de resterende groenten in grove stukken van 5 cm. Snijd de stelen van de kruiden uit het soeppakket. Voeg de grofgesneden groenten, de peperkorrels en de stelen van de kruiden toe. Laat de bouillon nog 3 uur op laag vuur trekken.
3 Zet het vuur uit. Schep de groenten en het vlees uit de pan en laat de bouillon afkoelen. Pluk het vlees van de schenkels en schep het mergpijpje leeg. Snijd de rest van de groenten in kleine stukjes van ½ cm. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes, halveer de spruiten en hak de kruiden fijn.
4 Maak de doek nat en leg in de zeef. Schenk de bouillon er langzaam door zodat de bouillon helder wordt.
5 Breng de bouillon met het vlees, de fijngesneden groenten, de bloemkool, de pastinaak, de spruitjes en de fijngehakte kruiden opnieuw aan de kook. Kook de soep zachtjes 5 min. of tot de groenten beetgaar zijn. Breng op smaak met zout en peper en schep de soep in mooie soepkommen of een soepterrine.
Rijkgevulde groentesoep met pastinaak is een recept van Jumbo