Zoek
Rodekoolpotje met gehaktballetjesspiesje
4
30 min-
Jumbo
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 g vastkokende aardappelen
1 snufje zout
400 g rundergehakt
1 gehaktkruiden naar smaak
1 ei
2 el paneermeel
4 el vloeibare margarine
400 g zoete handappels, bijv. elstar
1 pot rode kool (710 ml)
50 ml melk
4 schone glazen potjes of weckpotjes
4 satéprikkers
Bereiding
1
Kook de aardappelen in ruim water met zout in 20 min. gaar. Meng het gehakt met de kruiden, het ei en het paneermeel. Rol er balletjes van.
2
Verhit in een koekenpan de helft van de boter. Bak de gehaktballetjes in 10 min. bruin en gaar.
3
Schil en snijd de appels in blokjes. Verhit in een hapjespan de resterende boter. Bak de appelblokjes 4 min. Verwarm intussen de rodekool.
4
Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk tot een grove puree. Vul de potjes afwisselend met lagen puree, appel en rodekool.
5
Rijg de gehaktballetjes aan de prikkers. Leg op elk potje een gehaktspiesje.
Rodekoolpotje met gehaktballetjesspiesje is een recept van
Jumbo
Dit vind je misschien ook lekker