1 Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Smelt in een koekenpan de boter. Bak de speklappen in 15 min. aan beide kanten goudbruin en gaar.
2 Verwarm de rodekool volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de appels in kwarten – schil ze niet! –, verwijder de klokhuizen en snijd ze in partjes. Neem de speklappen uit de pan en houd ze warm onder een deksel. Schenk het bakvet op wat el na weg.
3 Bak de appelpartjes met de uienringen in het bakvet in 2-3 min. per kant goudbruin. Voeg de honing toe en bak nog 1 min. Leg de speklappen bij de appelpartjes terug in de pan en houd warm op laag vuur.
4 Giet de aardappelen af en vang een kop kookvocht op. Stamp de aardappelen tot een grove puree. Schep de rodekool erdoor. Voeg indien nodig een scheutje kookvocht toe zodat een smeuïge stamppot ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
5 Schep de stamppot op de borden. Leg er de speklappen met de honingappeltjes en uienringen bij.
Rodekoolstamppot met speklap en honingappeltjes is een recept van Jumbo