1 Kook de aardappelen in water met zout in 15 min. gaar. Kook in ruim water met een snufje zout de asperges 5 min. Draai het vuur uit en laat de asperges, afhankelijk van de dikte, 15-20 min. nagaren.
2 Bereid intussen de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de grillpan. Bestrijk de zalmfilets met de olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Gril de zalmfilets in 2-3 min. per kant bruin en vanbinnen rosé of naar wens net gaar.
3 Giet de aardappelen af. Stamp ze met de melk en de margarine of boter tot een smeuïge puree. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
4 Leg de asperges op de borden. Schenk er de botersaus over en bestrooi met de peterselie. Leg de zalmfilet erbij en serveer met de aardappelpuree.
Romige asperges met gegrilde zalmfilet is een recept van Jumbo