1 Verwarm de oven voor tot 220 °C. Roer in een schaaltje de inhoud van het zakje burritosaus met 2 el water door de zure room.
2 Verhit in een hapjespan de olie. Bak de worstjes in 2 min. bruin. Voeg de paprika en de courgette toe en bak nog 4 min. Voeg het zakje burritokruidenmix en 100 ml water toe en breng aan de kook. Kook de saus 2 min. zachtjes.
3 Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de tortilla’s verpakt in aluminiumfolie 3 min. in de voorverwarmde oven.
4 Besmeer de tortillla’s dun met de helft van de burritosaus. Schep de chipolatavulling met de groenten erop en rol de burrito’s op. Leg ze in de ovenschaal. Bestrooi ze met de kaas.
5 Bak de burrito’s 8-10 min. in de voorverwarmde oven, tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren. Serveer de burrito’s met de rest van de burritosaus en een kleine portie rijst.
Romige chipolataburrito's met courgette is een recept van Jumbo