Romige clafoutis met bosfruit

4
25 min-
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor tot 200 °C. Meng het fruit met de basterdsuiker en het citroensap.
  • 2 Splits de eieren. Klop met de mixer de eidooiers met de rum en helft van de suiker lichtgeel en romig (tot vladikte). Klop in een schone, vetvrije kom met schoongemaakte gardes de eiwitten met een snufje zout tot pieken. Voeg de laatste helft van de suiker toe en klop de eiwitten helemaal stijf.
  • 3 Meng de maïzena door de crème fraîche en klop het door de eidooiers. Spatel het eiwit in 2 porties luchtig door het dooiermengsel.
  • 4 Verdeel het fruit over de schaaltjes. Schep het beslag erop.
  • 5 Zet de schaaltjes in de voorverwarmde oven. Draai de temperatuur terug naar 170 °C. Bak de clafoutis in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
  • 6 Controleer of de clafoutis gaar zijn: de clafoutis zijn gaar als een satéprikker schoon uit de koek komt. Bestrooi de schaaltjes met poedersuiker en garneer ze met blaadjes munt.

Romige clafoutis met bosfruit is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Snowcake
120 min Nagerecht
Bekijk recept
Pancakes
25 min Nagerecht
Bekijk recept
KOKOS-TEQUILAMOUSSE
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Pavlova
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept