1 Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de broccoliroosjes in water met zout 3 min.
2 Verhit de olie in een koekenpan. Fruit de knoflook 1 min. Schep de tomaat en de broccoli erdoor en bak 2 min. Schep regelmatig om.
3 Schep de crème fraîche erbij en breng tegen de kook aan. Draai het vuur laag, voeg de kaas toe en laat de kaas in de room smelten. Leg de zalmfilet in de saus en stoof afgedekt in 6 min. rosé of naar wens gaar. Rooster intussen in een droge koekenpan de pijnboompitjes goudbruin en schud ze op een bord.
4 Giet de pasta af. Schep de pasta op de borden. Verdeel er de zalm met de groenten en de kaassaus over. Bestrooi met de pijnboompitjes en maak desgewenst nog af met wat blaadjes verse basilicum.
Romige fusilli met broccoli en zalm is een recept van Jumbo