Romige katenhaas met pruimen

4
50 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor tot 180 °C. Snijd de varkenshaas vanaf de zijkant in en sla open als een boek. Bestrijk één helft van het vlees met de mascarpone. Verdeel er de pruimen in een lange baan over en bestrooi met zout en peper.
  • 2 Rol de varkenshaas op met de bestreken kant naar binnen. De vulling zit nu aan de binnenkant. Leg de plakjes spek overlappend op elkaar. Leg de varkenshaas erop en rol het spek om de buitenkant van de varkenshaas.
  • 3 Smelt in een koekenpan de helft van de vloeibare margarine. Leg de katenhaas op de naad in de pan en bak rondom bruin aan. Leg de katenhaas vervolgens in de ovenschaal.
  • 4 Snijd het brood in kleine blokjes. Meng de broodblokjes met de rest van de margarine, de mosterd en de peterselie.
  • 5 Druk het broodmengsel op het vlees. Bak de katenhaas 25 min. in de voorverwarmde oven.

Romige katenhaas met pruimen is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept