Romige maïssoep

4
25 min-
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder eventuele bladeren en draden van de maïskolven. Zet de maïskolf rechtop en snijd de korrels met een mes van de kolf. Of kook de hele kolven in water (zonder zout!) in ca. 8 min. gaar, de maïskorrels laten nu makkelijk los.
  • 2 Verhit de olijfolie in een (soep)pan. Fruit de ui met de knoflook. Voeg de maïs toe en bak ca. 2 min. mee.
  • 3 Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de soep ca. 15 min. zachtjes.
  • 4 Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de koksroom toe en breng aan de kook.
  • 5 Schep de kipreepjes door de soep en breng hem op smaak met de Italiaanse kruiden en zout en peper. Schep de soep in de diepe borden of kommen.

Romige maïssoep is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Maïssoep met makreel
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige ma ssoep met gefrituurde mihoen
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Mexicaanse bonen-ma ssoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ma ssoep met kip en koriander
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept