1 Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord.
2 Bak in een koekenpan zonder extra olie of boter de spekreepjes 3 min. Voeg de kipreepjes toe en bak ze samen nog 5 min. Verhit intussen in een hapjespan de olijfolie. Voeg de champignons en de fijngehakte peterseliestelen toe en bak 5 min. Breng op smaak met zout en peper. Schenk de slagroom bij de kipreepjes en roer de aanbaksels met een spatel los. Laat de saus 3-4 min. zachtjes koken.
3 Giet de pasta af en doe terug in de pan. Schep de kip met de roomsaus door de pasta.
4 Zet de pasta op tafel. Geef er de champignons, het fijngesneden peterselieblad, de pijnboompitten, de rucola en de kaas bij, zodat ieder zijn pasta naar smaak kan afmaken.
Romige pastaschotel met kip en spekjes is een recept van Jumbo