1 Breng het water aan de kook, voeg de bouillontabletten toe. Verhit de vloeibare margarine in een pan en fruit de ui in ca. 3 min. goudgeel en glazig. Roer de bloem met een houten lepel door de ui. Bak het ca. 1 min. aan (dit noem je roux).
2 Laat de pan in een bak met koud water schrikken. Zet de pan terug op het vuur, voeg een volle soeplepel bouillon toe. Roer de roux met de bouillon met een garde los tot een glad mengsel zonder klontjes. Voeg in 3 keer de bouillon erbij, breng de soep iedere keer opnieuw aan de kook. Roer de soep met een garde glad en kook nog ca. 15 min. op laag vuur.
3 Voeg de bosui toe en kook ca. 5 min. Roer de kaas erdoor en vervolgens de spinazie. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
4 Kook ca. 1 min. zodat de spinazie slinkt, maar nog wel bite heeft. Schep de soep in kommen en voeg een scheutje slagroom toe, garneer met een beetje kaas.
Romige spinaziessoep met brandnetelkaas is een recept van Jumbo