1 Verwarm de oven voor tot 180 °C. Boen de citroen onder stromend water schoon. Rasp de gele schil eraf en pers de vrucht uit. Schep de zalmfilet in een schaal om met de pesto, het citroensap en de rasp, de oregano en zout naar smaak. Marineer de zalmfilet 10 min.
2 Verhit de olijfolie in een hapjespan. Bak de ui, courgette, champignons en knoflook 4 min. Voeg zout en peper naar smaak toe.
3 Schenk de tomatensaus erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en voeg de slagroom toe.
4 Leg de helft van de tomaten op de bodem van de ovenschaal. Verdeel de helft van de gemarineerde zalm erover. Schep 1/3 van de tomatensaus erop en dek af met de helft van de lasagnebladen. Herhaal deze lagen en schep tenslotte de rest van de tomatensaus erop. Bestrooi met de kaas en peper naar smaak.
5 Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in 30 min. goudbruin en gaar. Lekker met een frisse salade.