1 Steek de barbecue aan. Rooster in een droge koekenpan het venkel- of karwijzaad tot het begint te geuren. Maal het zaad (in een smalle, hoge beker of kom) met de staafmixer fijner. Meng er de koriander en zout en peper naar smaak door. Bestrijk de rosbief met de helft van de olijfolie en bestrooi met het specerijenmengsel. Druk licht aan.
2 Leg het vlees op een matig hete barbecue. Leg de deksel op de barbecue en rooster het vlees ca. 25 min., afhankelijk van de dikte van het vlees. Keer het tussendoor. Rosbief mag vanbinnen mooi rosé zijn.
3 Neem de rosbief van de barbecue en laat 5 min. rusten in aluminiumfolie. Maak intussen de rucola aan met de balsamicoazijn, de rest van de olijfolie en zout en peper naar smaak.
4 Verdeel de rucola over een groot bord of schaal. Snijd het vlees in dunne plakken en leg ze losjes op de rucola. Bestrooi met zout en peper en schaaf er met een dunschiller de Parmezaanse kaas in krullen boven.
Rosbief met rucola en parmezaan is een recept van Jumbo