Rosbief met tapenade en tomatensalade

4
40 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de rosbief horizontaal open maar niet helemaal door! Klap het vlees open. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord.
  • 2 Besmeer het opengeklapte vlees met de tapenade. Verdeel er de basilicumblaadjes en de helft van de pijnboompitten over. Klap het vlees dicht en steek vast met cocktailprikkers. Bestrooi het vlees rondom met zout en peper.
  • 3 Steek de barbecue aan. Rooster de rosbief op een matig hete barbecue in ca. 20 min. rondom bruin en vanbinnen rosé of naar wens gaar. Verdeel intussen de tomaten over de barbecueschaal. Besprenkel ze met de olijfolie en bestrooi met zout en peper. Zet de barbecueschaal bij de rosbief op de barbecue en rooster de tomaten 10-12 min.
  • 4 Neem de rosbief van de barbecue en laat in aluminiumfolie 5 min. rusten. Meng de geroosterde tomaten met de rucola en de rest van de pijnboompitten. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe.
  • 5 Snijd de rosbief in plakjes en serveer met de tomaten-rucolasalade en de ciabatta.

Rosbief met tapenade en tomatensalade is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Tagliatelle met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vistaart
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle risotto met groene asperges
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Italiaanse carpacciowrap met tomatensalade
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Rosbiefsalade met witlof
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich torentje met rosbief
25 min -
Bekijk recept