1 Smelt in een braadpan de boter. Bak het vlees in 2 min. bruin aan. Voeg de ui toe en bak 2 min. mee. Voeg de laurier, kruidnagel, azijn, bloem en appelstroop toe. Bak nog 2 min.
2 Voeg de koekkruimels, het bouillontablet met het water en zout en peper naar smaak toe. Breng aan de kook.
3 Draai het vuur lager. Doe de pompoenblokjes en de champignons erbij. Dek de pan af en stoof het vlees afgedekt in 1,5 uur zachtjes gaar. Roer af en toe goed en voeg extra water toe indien het vlees niet helemaal is bedekt. Verwijder voor serveren de kruidnagel en laurier.
4 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook de sperziebonen in water met zout in 6 min. beetgaar. Verdeel de rijst over de borden. Schep er de runderstoof bij. Serveer met de sperziebonen.