1 Steek de barbecue aan. Meng voor de marinade de saffraan met de wijn en de knoflook. Bestrooi de kippenbouten met zout en peper. Leg ze in een schaal en schenk er de marinade over. Marineer de kip minimaal 4 uur - liefst nog langer - afgedekt in de koelkast. Keer regelmatig.
2 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de couscous met een vork los en laat de couscous afkoelen tot kamertemperatuur. Meng de dadels, de peterselie, de wortel en de helft van de olijfolie door de couscous. Voeg zout en peper naar smaak toe. Bewaar de salade tot serveren op een koele plek. Haal de kippenbouten voor het barbecueën uit de marinade en laat ze in 15 min. op kamertemperatuur komen. Bestrijk ze met de rest van de olijfolie.
3 Gril de kippenbouten in 30-35 min. goudbruin en gaar. Keer ze regelmatig.
4 Neem de kippenbouten van de barbecue en laat ze 5 min. onder aluminiumfolie rusten. Schep de couscoussalade op een grote schaal en serveer er de kippenbouten bij.
Saffraankip met couscoussalade is een recept van Jumbo