1 Snijd de asperges schuin in lange plakken van 3 mm dikte. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de asperges in 5 min. goudbruin en krokant. Voeg tijdens het bakken de honing en zout en peper naar smaak toe.
2 Snijd de onder- en bovenkant van de grapefruit. Snijd met een scherp mes langs de schil en het vruchtvlees om de schil te verwijderen. Snijd de partjes tussen de vliezen uit en halveer ze. Knijp de schillen van de grapefruit boven een kommetje uit en vang het sap op. Voeg de uienringen en de wijnazijn toe aan het sap. Klop de resterende 3 el olijfolie erdoor en breng de dressing op smaak met zout en peper.
3 Schep de dressing door de andijvie en de zeekraal of avocado. Verdeel de salade over 4 diepe borden en schep de partjes grapefruit en de krokante asperges erop.
Salade van krokant gebakken asperges met grapefruit is een recept van Jumbo