Zoek
Saté babi ketjap met kiwi-komkommersalade
4
75 min-
Jumbo
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 g varkensfricandeau
200 ml zoete ketjap
2 tenen knoflook
400 g notenrijst
0,5 rode peper
1 el witte wijnazijn
1 el dille
1 komkommer
200 g kiwi’s
4 el gebakken uitjes
8 satéstokjes
Bereiding
1
Rijg het varkensvlees aan de stokjes en leg deze op een grote schaal.
2
Meng de ketjap met de knoflook en schenk het mengsel over het vlees.
3
Laat het vlees minimaal 1 uur marineren en keer de spiesjes regelmatig om.
4
Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Maak de salade; schep de rode peper met de azijn, de dille, de komkommer en de kiwi door elkaar.
6
Laat de spiesjes goed uitlekken en rooster het vlees in ca. 10 min. op een hete barbecue of in een grillpan gaar.
7
Strooi de gebakken uitjes over het vlees en serveer de saté met de notenrijst en salade.
Saté babi ketjap met kiwi-komkommersalade is een recept van
Jumbo
Dit vind je misschien ook lekker
Havermout-maïspannenkoekjes
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoord varkensvlees
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept
Gado gado met kroepoek
20 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chocoladecrèmetaart met rood fruit
95 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Carrotcakejes met roomtopping
55 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Biefstuk-auberginespies
45 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept