Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool

4
65 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor tot 200 øC. Snijd de aardappelen in partjes van 1« cm en spreid ze in ‚‚n laag uit over de bakplaat. Besprenkel ze met 2 el olijfolie en bestrooi met het zeezout. Rooster de aardappelpartjes in 40 min. goudbruin en gaar.
  • 2 Verhit in een kleine braadpan 2 el olijfolie. Bak de saucijzen op hoog vuur in 2 min. bruin aan. Keer ze met een tang (zo prik je de worstjes niet stuk) en bak ze ook aan de andere kant in 2 min. bruin aan. Leg de deksel op de pan en braad de worstjes in 12 min. mooi bruin en gaar. Keer ze regelmatig met de tang.
  • 3 Snijd het blad en de stronk van de bloemkool en verdeel de kool in roosjes van gelijke grootte. Kook de bloemkoolroosjes in water met zout in 6-8 min. beetgaar. Rooster intussen in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en meng met de laatste 2 el olijfolie.
  • 4 Verdeel de saucijzen met de aardappelpartjes over 4 borden. Leg de bloemkoolroosjes op een schaal en besprenkel met de sinaasappelolie. Bestrooi met de pijnboompitten en peper naar smaak.

Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min Bijgerecht
Bekijk recept

Turks brood met lamssaucijs en Griekse koolsalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luxe hotdogs met zuurkool
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pizza met saucijs
7 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje saucijs met tomatenrelish & rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept