Schol uit de oven

4
35 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor tot 180 °C. Dep de scholfilets droog met keukenpapier en vouw ze dubbel. Besmeer de vis met de mosterd. Leg de plakjes tomaat dakpansgewijs erop.
  • 2 Rasp de gele schil van de citroen boven de vis. Verkruimel de kroepoek en strooi met zout en peper naar smaak over de tomaat.
  • 3 Smeer de ovenschaal in met de limoenboter. Knijp de citroen erboven uit. Schenk het bier erbij. Leg de scholfilets in de ovenschaal; zorg dat de kroepoek droog en krokant blijft!
  • 4 Bak de scholfilets in de voorverwarmde oven in ca. 15 min. gaar. Verhit in een koekenpan de olie. Bak de krieltjes in 10 min. goudbruin en gaar. Kook de broccoli in water met zout in 6 min. beetgaat. Serveer de scholfilet met de krieltjes en de broccoli.

Schol uit de oven is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schol met tjap tjoy
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scholpakketje met paddenstoelen schol scholfilet sjalotje paddenstoelen kruidenboter stokbrood witte wijn
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met vers fruit
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept