1 Verwarm de oven voor tot 180 C. Klop met de mixer of in de keukenmachine de eieren met 150 g suiker en de vanillesuiker tot een dikke blanke crème die als een dik lint van de gardes loopt.
2 Zeef de bloem met het cacaopoeder en spatel dit luchtig door het eimengsel.
3 Schenk het beslag op de bakplaat. Strijk het beslag glad tot een dikte van 1,5 cm. Bak de biscuit in de voorverwarmde oven in 15-20 min. lichtbruin en gaar.
4 Klop intussen de slagroom met de resterende 25 g suiker stijf. Neem de biscuitbodem met het bakpapier van de bakplaat en laat op een rooster afkoelen.
5 Snijd randen van de biscuitbodem af tot een mooi vierkant van ca. 30 x 30 cm. Besmeer de biscuit met de jam. Halveer eventueel de kersen. Verdeel de kersen over de jam. Schep de slagroom erop. Schaaf de chocolade met een kaasschaaf of dunschiller boven de taart in mooie flinters.
Schwarzwalder chocoladebiscuit is een recept van Jumbo