1 Doe het bakmeel in een kom. Snijd de boter in blokjes en voeg de blokjes boter, het bakpoeder, de dille en een snufje zout toe.
2 Kneed met de toppen van de vingers de boter in de bloem tot er een vlokkerig deeg ontstaat. Maak een kuiltje in het midden, voeg de melk toe en breek de eieren erboven. Schep alles met een houten lepel door elkaar tot het bij elkaar komt. Kneed het deeg zo min mogelijk. Leg het deeg, verpakt in huishoudfolie, ca. 15 min. in de koelkast.
3 Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bestuif het werkblad met een beetje meel. Rol het deeg uit tot een dikke lap van 3 cm. Steek met koeksteker of een glas 2 rondjes per persoon uit het deeg. Leg de scones met de meelkant op de bakplaat.
4 Bestrijk de scones met de melk. Bak de scones in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Laat ze op een rooster afkoelen.
5 Snijd de scones doormidden, bestrijk ze met de rest van de boter en leg de gerookte zalm erop.
Scones met dille en gerookte zalm is een recept van Jumbo