Siciliaanse venkelsalade

4
25 min-
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor tot 220 °C. Snijd de venkel in dunne partjes. Leg de venkel op een bakplaat, besprenkel met de olijfolie en rooster ca. 10 min. in de voorverwarmde oven. Week ondertussen de rozijnen in een kommetje warm water.
  • 2 Schil de sinaasappels, verwijder ook de witte schil en snijd de vruchten in dunne plakjes. Rooster in een droge koekenpan de amandelen en de pistachenoten. Laat de noten afkoelen en hak ze daarna grof.
  • 3 Klop de rest van de olijfolie en de azijn tot een vinaigrette. Voeg zout en peper naar smaak toe. Giet de rozijnen af. Verdeel de venkel met de sinaasappels en rucola over een schaal. Besprenkel met de vinaigrette en bestrooi met de noten en de rozijnen.

Siciliaanse venkelsalade is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Focaccia met venkelsalade en runderreepjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Fantasyburger
30 min-
Bekijk recept
Bonen-venkelsalade
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Siciliaanse bloemkoolspaghetti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Siciliaanse pasta met tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Siciliaanse pastasalade alla caponata
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met za'atar en Siciliaanse couscous
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept