1 Verwarm de oven voor tot 175 °C. Schil 3 sinaasappels dik, tot en met het witte gedeelte. Snijd vervolgens elke sinaasappel in 5 plakken, verwijder het wit in het midden van de plakken en eventuele pitjes. Pers de laatste sinaasappel uit.
2 Verhit 25 g boter in en steelpan. Roer er 50 g suiker door en verdeel het over de bodem van de taartvorm. Leg de plakken sinaasappel erop en laat ze in de voorverwarmde oven in ca. 10 min. zacht worden.
3 Klop ondertussen met de mixer of in de keukenmachine de rest van boter met de rest van de suiker en de vanillesuiker lichtgeel en romig. Klop de eieren één voor één erdoor. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei helemaal is opgenomen. Klop het sinaasappelsap erdoor.
4 Klop de bloem met het bakpoeder en de kokos in 3 porties door het beslag. Verdeel het beslag over de sinaasappelplakken in de vorm. Zet de cake in het midden van de oven en bak hem in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
5 Laat de cake uit de oven ca. 5 min. rusten. Keer de sinaasappel-kokoscake op een groot bord om en laat het verder afkoelen.