1 Bekleed de vorm royaal met vershoudfolie en laat de folie over de rand hangen. Zet de halve lange vingers naast elkaar, met de suikerkant aan de buitenkant, tegen de rand van de vorm. Week de blaadjes gelatine in een kom met ruim koud water.
2 Breng in een steelpan het sinaasappelsap met de suiker tegen de kook aan. Neem de pan van het vuur. Los al roerend de goed uitgeknepen gelatine in het warme sap op. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur en roer de kwark erdoor.
3 Klop de slagroom bijna stijf en spatel deze in kleine porties door het kwarkmengsel. Schenk het mengsel in de vorm als het nog net schenkbaar is. Zet de charlotte min. 4 uur in de koelkast om op te stijven.
4 Leg een bord op de charlotte en keer ze samen. Verwijder de vorm en de vershoudfolie. Bind een mooi lint om de charlotte. Bestrooi de charlotte met de witte chocolade en een beetje poedersuiker.
Sinaasappel-kwarkcharlotte is een recept van Jumbo