Sinaasappelbavarois

4
150 min-
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week in een kom met ruim koud water de gelatine 5 min. Doe het sinaasappelsap met de suiker in een steelpan. Verwarm al roerend zonder te laten koken en laat de suiker erin oplossen.
  • 2 Neem de pan van het vuur en laat de goed uitgeknepen gelatine al roerend met een lepel in het warme sap oplossen. Zet de pan in een bak met ijskoud water of ijsblokjes en laat het sap afkoelen en lobbig worden; roer af en toe.
  • 3 Klop intussen de slagroom bijna stijf. Klop in een schone kom met schone mixerhaken de eiwitten met het zout stijf. Spatel de slagroom door het lobbige sinaasappelsap. Spatel daarna het eiwit in twee porties erdoor.
  • 4 Spoel de vormpjes om met koud water, laat ze even uitlekken maar droog ze niet! Schep de bavarois in de vormpjes en zet minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  • 5 Houd steeds een vormpje 3-4 tellen in een kom met heet water. Leg een klein bordje (bijv. koffieschoteltje) op het vormpje en keer ze samen. Garneer eventueel met amandelschaafsel.

Sinaasappelbavarois is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Luchtige sinaasappelbavarois
300 min- Nagerecht
Bekijk recept
Sinaasappelbavarois
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Luchtige Sinaasappelbavarois
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Schuimige Sinaasappelbavarois
20-30 min -
Bekijk recept

Luchtige sinaasappelbavarois
300 min- Nagerecht
Bekijk recept
Sinaasappelbavarois
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Luchtige Sinaasappelbavarois
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Schuimige Sinaasappelbavarois
20-30 min -
Bekijk recept