1 Breng in een pan een ruime hoeveelheid water met een snufje zout aan de kook.
2 Maak intussen de marinade: doe 3/4 Carbonell Olys met de verse kruiden in een kom en pers de teentjes knoflook er boven Meng de garnaaltjes erdoor en laat even staan.
3 Rasp de schil van de citroen boven de mascarpone. Pers het sap uit en meng door de mascarpone. Snijd slierten van de courgette met behulp van de juliennesnijder of dunschiller. Het zachte binnenste gedeelte, de zaden, gebruik je niet.
4 Kook de spaghetti aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
5 Verhit de laatste olie in een pan en bak de courgetteslierten 2-3 min. Voeg de gemarineerde garnaaltjes toe en bak nog 1-2 min. mee.
6 Giet de spaghetti af, maar vang een beetje kookvocht op en doe dit samen met de spaghetti terug in de pan. Meng er de citroenmascarpone door. Voeg dit bij de courgette en de garnalen. Breng op smaak met zout en peper.
Spaghetti met citroenroomsaus en garnaaltjes is een recept van Jumbo