1 Pel de garnalen, snijd ze aan de bovenkant in en verwijder het zwarte darmkanaal. Bewaar de schillen, deze bevatten veel smaak!
2 Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de garnalenschillen 3 min. Schep ze uit de pan.
3 Schep de tomaatjes door de geurige olie en bak ze 2 min. Schep de garnalen erdoor en bak in 5-6 min. net gaar. Breng op smaak met peper en een beetje zout.
4 Giet de spaghetti af; vang een kop kookvocht op. Meng de spaghetti met voldoende kookvocht door de garnalen zodat een smeuïge pasta ontstaat.
5 Neem de pan van het vuur en schep de pesto erdoor. Verdeel de spaghetti over 4 borden.
Spaghetti met pesto, garnalen en tomaatjes is een recept van Jumbo