Spaghetti met tomaat en ricotta

4
65 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng in een pan de tomatenblokjes met het water, de cherrytomaatjes, de knoflook, de ui en 4 el olijfolie aan de kook. Laat de saus op laag vuur 1 uur sudderen.
  • 2 Kook intussen de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • 3 Breng de saus op smaak met zout en peper. Voeg voor een extra volle smaak de laatste 2 el olijfolie aan de saus toe.
  • 4 Giet de spaghetti af; vang een kop kookvocht op. Meng de spaghetti door de tomatensaus. Voeg voldoende kookvocht toe tot een smeuïge pasta ontstaat.
  • 5 Verdeel de spaghetti over 4 borden. Schep de ricotta op de spaghetti en bestrooi met de peterselie.

Spaghetti met tomaat en ricotta is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met walnotenpesto
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept