1 Maak de doek nat en leg in de zeef. Leg de zeef op een schaal en schep de kwark erin. Laat de kwark minimaal 4 uur uitlekken.
2 Klop met de mixer de zachte boter door de kwark. Voeg de broodmix, het bakpoeder, zout en indien nodig de eidooier toe (als het deeg voldoende soepel is, hoeft de eidooier niet te worden toegevoegd. De eidooier kan ook worden vervangen door 2-3 el melk). Kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg verpakt in vershoudfolie 1 uur in de koelkast rusten.
3 Leg op de bodem van de springvorm een vel bakpapier, sluit de vorm en vet de rand in.
4 Rol het deeg uit tot een lap van 5 mm dikte. Bekleed de vorm met het deeg.
5 Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verhit intussen in een koekenpan de olie. Bak de spekreepjes en uienringen in 4 min. bruin en zacht. Schep het ui-spekmengsel op de deegbodem. Strooi de kaas erover. Klop met de mixer de eieren met de room. Schenk dit mengsel over de taartvulling.
6 Bak de taart in de voorverwarmde oven in 40 min. goudbruin en gaar.