1 Verhit in een koekenpan de olie. Fruit de ui. Voeg de spinazie in 3 porties toe en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Klop intussen de eieren los.
2 Schenk het ei over de spinazie. Leg de geitenkaas in het ei en bestrooi met het hennepzaad. Leg een deksel op de pan en bak de omelet op laag vuur in 8 min. gaar. Keer de omelet niet maar zet de (ovenvaste!) pan eventueel nog 1 min. onder de hete ovengrill voor een goudbruine bovenkant.
3 Laat de omelet op een bord glijden. Snijd de omelet in punten en leg op de borden. Bestrooi met de tuinkers. Lekker met geroosterd speltbrood en een paar cherrytomaatjes.
Spinazie-geitenkaasomelet met hennepzaad en tuinkers is een recept van Jumbo
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)