1 Doe de aardappelen met de kool in een ruime pan, schenk een laagje water erop en voeg zout naar smaak toe. Breng alles aan de kook en kook de aardappelen met de kool in ca. 15 gaar.
2 Verhit de vloeibare margarine in een ruime koekenpan. Bak hierin de ui met de tijm 5 min. op een matig vuur. Voeg de appel en knoflook toe en bak ze 3 min. mee. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
3 Giet de aardappelen en de kool af maar vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen en kool fijn en voeg zoveel van het kookvocht toe zodat een smeuïge stamppot ontstaat.
4 Schep het uienmengsel, de reepjes kalkoen en zout en peper naar smaak door de stamppot.
5 Schep de stamppot op de borden en leg er de kalkoenrolletjes op.
Spitskoolstamppot met appeltjes en gegrilde kalkoenfilet is een recept van Jumbo