1 Snijd de aardappelen en knolselderij in gelijke stukken. Breng ze in een grote pan met ruim water en zout naar smaak aan de kook. Draai het vuur laag en kook de aardappelen en knolselderij in ca. 20 min. gaar.
2 Giet de aardappelen en knolselderij af en stamp ze met de aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de veldsla en de helft van de boter toe. Schep het goed door elkaar zodat de sla slinkt. Breng het op smaak met zout en peper.
3 Verhit gelijktijdig de resterende boter en braad de rundersaucijzen rondom goudbruin aan. Draai het vuur laag en bak de saucijzen met de deksel op de pan in 10-12 min. gaar.
4 Haal het vlees uit de pan, giet het bakvet in een hittebestendige kom en voeg de vleesfond en de mosterd toe aan het bakvet. Roer het met een garde of vork goed door elkaar.
5 Roer de maïzena met een beetje koud water tot een papje. Schenk dit beetje bij beetje bij de jus tot de gewenste dikte. Kook nog 1 min. Voeg zout en peper naar smaak toe.
6 Verdeel de stamppot over de borden, leg het vlees ernaast, schep de mosterdjus eroverheen.
Stevige knolselderij-veldslastamppot met mosterdjus is een recept van Jumbo