1 Verwarm de oven voor tot 200 °C. Snijd uit de plakken feeststol 5 mooie driehoeken (eet de restjes lekker op!). Klop in een diep bord het ei los met de melk en de vanillesuiker.
2 Haal de brooddriehoekjes één voor één door het eimengsel en leg ze in stervorm op de bakplaat. Zorg dat de punten naar buiten wijzen en in het midden een opening van ca. 5 cm is. De driehoekjes kunnen elkaar eventueel iets overlappen zodat ze aan elkaar bakken. (Kleine oven? Bak de driehoeken los en leg ze pas na het bakken in kransvorm.) Verdeel de kersen over de krans en druk ze licht aan. Bestrooi met het amandelschaafsel.
3 Bak de stolkrans in de voorverwarmde oven in 12-15 min. goudbruin en knapperig.
4 Leg de krans op een schaal en bestrooi met een laagje poedersuiker. Serveer met de clotted cream.
Stolkrans met kersen en amandel is een recept van Jumbo