Stoofvlees met rozemarijn

4
165 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi het met zout en peper naar smaak. Strooi de bloem op een bord en haal het vlees door het bloem.
  • 2 Verhit 4/5 deel van de vloeibare margarine in een braadpan. Bak het vlees aan beide zijden bruin en neem het uit de pan. Fruit, in het achtergebleven bakvet, de uiringen ca. 3 min. op laag vuur. 
  • 3 Schenk de wijn langs de rand in de pan. Voeg de jam toe en breng het aan de kook. 
  • 4 Draai het vuur laag en leg het vlees met de rozemarijn in pan. Stoof de runderlappen zachtjes met de deksel op de pan in ca. 2 uur gaar. Neem de deksel van de pan en laat het stoofvocht in nog 15-20 min. tot gewenste dikte inkoken.
  • 5 Verhit de frituurolie. Bereid de frites volgens aanwijzingen op verpakking.
  • 6 Verhit in een koekenpan de rest van vloeibare margarine. Schep de tuinerwtjes en wortelen erdoor en bak ze in 5-6 min. warm en knapperig gaar. Breng op smaak met zout en peper. Doe de tuinerwtjes en de wortelen over in een schaal en schep de rucola vlak voor het serveren erdoor.
  • 7 Schep het stoofvlees in een schaal en serveer het met de frites en de groenten.

Stoofvlees met rozemarijn is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenkrieltjes
2 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tilapia in rozemarijnmarinade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sappig Italiaans stoofvlees
20 min-
Bekijk recept
Griekse stoofschotel
Bekijk recept
Klassiek stoofvlees met rode wijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidig stoofvlees met rodewijnboter
115 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept