1 Verhit de olie in een braadpan. Bestrooi de hamlappen met zout en peper naar smaak en bak ze in ca. 4 min. aan beide kanten bruin aan. Neem het vlees uit de pan.
2 Fruit de ui met de bleekselderij en de bospeen ca. 1 min. in het bakvet. Schep de laurier, de tijm en de rozemarijn erdoor. Voeg de tomatenpuree toe en bak alles ca. 1 min.
3 Voeg de knoflook en de wijn toe en verwarm nog ca. 1 min. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Leg het vlees terug in de pan.
4 Draai het vuur laag en stoof de hamlappen afgedekt in
15 uur gaar. Kook ondertussen de sugarsnaps in water met zout in ca. 3 min. beetgaar. Giet af, spoel ze onder koud stromend water en zet ze apart.
5 Voeg vlak voor het serveren de balsamicoazijn, de sugarsnaps, de basilicum en zout en peper naar smaak aan de hamlappen toe.