Surprisetaart met lemoncurd

4
130 min-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor tot 170 °C. Splits 6 eieren. Klop met de mixer of in de keukenmachine de eidooiers met 75 g suiker in 3 min. luchtig en bleekgeel. Klop in een andere schone kom met de mixer of in de keukenmachine met schone gardes de 6 eiwitten met een snuf zout tot stevige pieken. Spatel de helft van het aardappelzetmeel door het dooiermengsel. Spatel vervolgens het eiwit in 2 porties erdoor. Schep het beslag in de taartvorm. Bak de cake in de voorverwarmde oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Controleer met een prikker of deze er schoon uit komt, dan is de cake gaar. Haal de cake uit de oven en laat op een rooster goed afkoelen.
  • 2 Bak op dezelfde manier als in stap 1 nog een cake.
  • 3 Snijd beide cakes horizontaal doormidden. Steek uit 2 plakken cake een rondje van ø 12 cm en besmeer deze plakken royaal met lemoncurd.
  • 4 Leg een plak zonder gat met het snijvlak naar boven op een schaal. Besmeer alleen de buitenste rand van 6 cm met lemoncurd. Zo blijven de eitjes in het midden straks droog. Leg de 2 plakken met het gat op de bodem op elkaar.
  • 5 Vul de cake met de paaseitjes en leg de laatste plak als deksel erop.
  • 6 Klop de slagroom met de resterende 25 g suiker stijf. Bestrijk de bovenkant van de cake met slagroom. Leg de mal van de paashaas op de taart. Strooi vlak voor het serveren met een (thee-)zeefje de cacao boven de mal. Haal de mal voorzichtig weg en leg er eventueel nog wat paaseitjes op.

Surprisetaart met lemoncurd is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Minitiramisu met citroen en perzik
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Omgekeerde rabarbercake met lemoncurdcrème
25 min Gebak
Bekijk recept
Kaiserbroodje met mascarpone, granaatappel en amandel
10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Lemoncurd & frambozensandwich
10 min Nagerecht
Bekijk recept