1 Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
2 Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de spekreepjes in 4 min. goudbruin. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze 6 min. mee. Draai het vuur uit.
3 Klop intussen de slagroom met de eidooiers in een kom glad. Voeg 6 el geraspte kaas toe en maal er royaal zwarte peper boven.
4 Giet de pasta af en doe bij de spekreepjes met de paddenstoelen in de pan. Schenk het ei-roommengsel erbij en schep snel om. Breng op smaak met zout en peper.
5 Verdeel de pasta over 4 diepe borden en bestrooi royaal met extra geraspte kaas. Lekker met een gemengde salade.
Tagliatelle carbonara met voorjaarspaddenstoelen is een recept van Jumbo
Dit vind je misschien ook lekker
Portobello gevuld met voorjaarspaddenstoelen en rucola