1 Verwarm de oven voor tot 180 C. Snijd een plakje van de onderzijde van de witlof en halveer de stronkjes. Smelt in een koekenpan de boter. Bak de witlof 3 min. per kant. Voeg het sinaasappelsap toe en laat de witlof 5 min. smoren.
2 Laat de witlof goed uitlekken. Verdeel de honing over de bodem van de taartvorm. Leg de witlof er, met de platte kant naar beneden, op. Verdeel de stukjes geitenkaas over de witlof.
3 Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol het deeg uit tot een ronde lap van 30 cm ø. Leg het deeg over de witlof en stop de zijkanten tussen de taartrand en de witlof goed in. Bestrijk het deeg dun met ei en prik met een vork gaatjes in het deeg.
4 Bak de taart in de voorverwarmde oven in 25 min. goudbruin en gaar. Laat de taart uit de oven 10 min. rusten.
5 Leg een schaal of groot bord op de vorm en keer samen om, pas op voor de warme honing. Bestrooi de witloftaart met de rucola en de reepjes tomaat. Serveer de tarte tatin warm of op kamertemperatuur en snijd aan tafel met een scherp mes in mooie punten.
Tarte tartin met witlof, geitenkaas en honing is een recept van Jumbo