Tarte tatin van nectarines met rozemarijn

4
40 min-
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor tot 210 °C. Leg de deegplakjes op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap met een doorsnede van 26-30 cm. Prik met een vork gaatjes in het deeg en leg apart. Halveer de nectarines en verwijder de pit.
  • 2 Schraap met de punt van een scherp mes het vanillemerg uit het vanillestokje. Doe de suiker met het vanillemerg, het vanillestokje en 2 el water in een steelpan. Laat de suiker op matig vuur oplossen. Draai het vuur hoger - roer nu niet meer! - en kook de suiker tot een lichtbruine karamel. Haal de pan van het vuur en laat de boter in kleine blokjes in de karamel smelten. Verwijder het vanillestokje.
  • 3 Schenk de karamel in de taartvorm. Verdeel de rozemarijnnaaldjes en nectarines (leg ze op de bolle kant) over de karamel. Laat 5 min. afkoelen.
  • 4 Leg het deeg erop. Stop het deeg tussen de rand van de vorm en de nectarins goed in. Bak de taart in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin en gaar.
  • 5 Leg een groot bord op de vorm en keer ze samen om. Pas op: de karamel is erg heet! Serveer de tarte tatin warm.

Tarte tatin van nectarines met rozemarijn is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenkrieltjes
2 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tilapia in rozemarijnmarinade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mini tarte tatin met kerstomaten
35 min Snack
Bekijk recept
Tarte tatin met vijgen en walnoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept