1 Verwarm de oven voor tot 210 °C. Leg de deegplakjes op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap met een doorsnede van 26-30 cm. Prik met een vork gaatjes in het deeg en leg apart. Halveer de nectarines en verwijder de pit.
2 Schraap met de punt van een scherp mes het vanillemerg uit het vanillestokje. Doe de suiker met het vanillemerg, het vanillestokje en 2 el water in een steelpan. Laat de suiker op matig vuur oplossen. Draai het vuur hoger - roer nu niet meer! - en kook de suiker tot een lichtbruine karamel. Haal de pan van het vuur en laat de boter in kleine blokjes in de karamel smelten. Verwijder het vanillestokje.
3 Schenk de karamel in de taartvorm. Verdeel de rozemarijnnaaldjes en nectarines (leg ze op de bolle kant) over de karamel. Laat 5 min. afkoelen.
4 Leg het deeg erop. Stop het deeg tussen de rand van de vorm en de nectarins goed in. Bak de taart in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin en gaar.
5 Leg een groot bord op de vorm en keer ze samen om. Pas op: de karamel is erg heet! Serveer de tarte tatin warm.
Tarte tatin van nectarines met rozemarijn is een recept van Jumbo