1 Leg de zalmfilets in een ondiepe schaal en schenk de teriyakisaus erover. Marineer afgedekt 30 min. in de koelkast. Kook intussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en spoel ze onder stromend water koud. Meng met de sesamolie.
2 Verwarm de ovengrill voor. Neem de zalmfilets uit de marinade (bewaar de marinade!) en leg ze met de huid naar boven op de bakplaat. Gril 5 min. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepeltje de zaadlijsten en snijd de komkommer in plakjes.
3 Keer de zalmfilets, schep er wat bewaarde marinade over en gril ze nogmaals 4 min. Meng de komkommer met de bosuitjes, de wortel en het limoensap door de noedels.
4 Verdeel de noedels over de borden. Bestrooi ze met het sesamzaad en leg er de zalmfilet op.
Teriyaki zalm met noedelsalade is een recept van Jumbo