1 Was de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Hak de peterselie en knoflook grof en voeg de olijfolie toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde kruidenolie. Voeg zout en peper naar smaak toe.
2 Breng een ruime pan met water en een snufje zout aan de kook. Kook de tortellini volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
3 Verhit ondertussen de grillpan. Schep de aspergetips om met de olie en gril de asperges in ca. 3 min. rondom lichtbruin en gaar. Verdeel de aspergetips over platte borden.
4 Verwarm in een hapjespan de tomatenblokjes met de peterselie-olie en schep de tortellini erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper. Schep de pasta over de lauwwarme asperges en rasp de Parmezaanse kaas erover.
Tomaattortellini met gegrilde asperges is een recept van Jumbo