1 Schep de soep in de ovenvaste soepkommen. Snijd voor elke kom de hoekjes van een plakje deeg zodat er deegrondjes ontstaan.
2 Bestrijk de deegrondjes dun met ei. Leg op elke soepkom een deegrondje met de bestreken kant naar beneden. Druk het deeg stevig aan. Bestrijk ook de bovenkant dun met ei. Zet de soepkommen tot gebruik in de koelkast (kan 1 dag van tevoren). Steek uit de laatste deegplakje(s) diverse vormpjes. Bestrijk ze eveneens met ei en bewaar afgedekt in de koelkast.
3 Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de deegvormpjes op de met bakpapier beklede bakplaat. Zet er de soep bij. Zet de soep 15 min. in de voorverwarmde oven, tot de soep warm is en het deeg goudbruin en krokant.
4 Zet de soepkommen op borden en leg er de koekjes bij.
Tomatensoep en croute met een korstje is een recept van Jumbo